Un moldovean cu pașaport diplomatic, reținut în Ucraina pentru contrabandă cu țigări. Ce spune MAEIE?

0 85

Un cetățean moldovean cu pașaport diplomatic a intrat în vizorul autorităților din Ucraina, după ce polițiștii de frontieră au depistat circa 3 500 de pachete de țigări de contrabandă ascunse în automobilul său în timp ce încerca să traverseze granița cu Ungaria. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a precizat că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic.

Cazul a avut loc la punctul de trecere al frontierei Lujanca din Ucraina. Polițiștii de frontieră, împreună cu ofițerii vamali, au depistat țigările ascunse în portbagajul unui cetățean moldovean în vârstă de 46 de ani, care călătorea cu un automobil de model Hyundai, din Ucraina spre Ungaria.

Totodată, polițiștii ucraineni au depistat 3 500 de pachete de țigări ascunse în spațiul destinat roții de rezervă, dar și în câteva cutii și într-o valiză din portbagajul mașinii.

Produsele de tutungerie, precum și autoturismul au fost confiscate. Valoarea totală a confiscării a fost de aproximativ 300 de mii de hrivne, echivalentul a circa 183 000 de lei moldovenești.

MAEIE a precizat că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic:

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene întreprinde, sistematic, măsuri în vederea restituirii pașapoartelor diplomatice de către persoanele ce au pierdut dreptul să le dețină”, au precizat reprezentanții instituției.

Un moldovean cu pașaport diplomatic, reținut în Ucraina pentru contrabandă cu țigări. Ce spune MAEIE? (VIDEO)

Un moldovean cu pașaport diplomatic, reținut în Ucraina pentru contrabandă cu țigări. Ce spune MAEIE? (VIDEO)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata