Un nou focar de Covid-19 în China. Unul dintre cartierele orașului, clasificat ca fiind „cu risc ridicat” și separat de lume

0 37

După fix un an, revin amintirile urâte. Drumurile principale care duceau la Shijiazhuang au fost închise miercuri dimineață, după apariția unui nou focar de coronavirus, scrie RMC.

Zece autostrăzi care duceau către orașul situat la 300 km sud de capitală au fost închise, precum și o gară de autobuze, pentru a preveni răspândirea contaminarii

în afara orașului. De asemenea, au fost închise toate școlile din orașul cu 11 milioane de locuitori.

Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei, care înconjoară Beijingul, a raportat 117 contaminări, dintre care 63 au fost anunțate miercuri.

Din acest total, 78 de cazuri sunt asimptomatice. Unul dintre districtele sale, Gaocheng, a fost clasificat ca fiind „cu risc ridicat” și separat de lume.

Acest sector de 40.000 de locuitori este singurul teritoriu din țară care poartă această etichetă. Toți rezidenții au fost testati acolo, potrivit autorităților sanitare.

Televiziunea națională a arătat imagini ale rezidenților care au fost testați de asistenți medicali în costume de protecție completă

și blocaje rutiere verificate de poliție și personal medical.

În imagini care aminteau de carantina declarată în Wuhan în urmă cu un an, televiziunea a arătat muncitorii din oraș pulverizând dezinfectant

pe străzile din Shijiazhuang.

În timp ce China, unde a apărut noul coronavirus în urmă cu un an, a eradicat în mare măsură pandemia încă din primăvară,

țara a înregistrat bilanțuri în creștere în ultimele zile – chiar dacă acestea rămân foarte departe de numărul anunțat in strainatate.

Această ușoară renaștere îngrijorează autoritățile pe măsură ce se apropie marea migrație de Anul Nou chinezesc, care anul acesta va avea loc pe 12 februarie.

Aceste festivități au ca rezultat de obicei cea mai mare migrație din lume, când sute de milioane de muncitori părăsesc marile orașe pentru a se întoarce la familiile lor.

De asemenea, epidemia reapare atunci când o echipă OMS este așteptată în China să investigheze originea virusului.

Dar Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că experții nu au primit vize pentru a intra în țară, în timp ce unii dintre ei erau deja pe drum.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata