Un oficial brazilian a fost ucis cu o săgeată de un trib indigen

0 77

Unul dintre experții brazilieni de top în în triburile izolate din Amazon, Rieli Franciscato, a fost ucis de o săgeată în timp ce monitoriza o populație indigenă, potrivit dw.com.

Activistul și oficialul guvernamental în vârstă de 56 de ani era însoțit de polițiști militari și încerca să ajungă într-o rezervație de lângă granița cu Bolivia. Aceștia au fost atacați cu săgeți, și s-au adăpostit în spatele unui vehicul, însă Franciscato a fost lovit în zona inimii.

„A urlat, a scos săgeata din piept, a fugit 50 de metri și s-a prăbușit, fără viață”, a declarat unul dintre ofițerii care îl însoțeau.

Franciscato lucra pentru agenția guvernamentală Funai și încerca să înființeze rezervații pentru a proteja triburile izolate.

Tribul la care încerca să ajungă era cunoscut ca fiind pașnic, a declarat fotoreporterul local Gabriel Uchida pentru agenția AFP.

“Ultima dată când au apărut în regiune a fost în iunie. A fost un grup mai mare, foarte pașnic. Au lăsat chiar și cadouri la cineva acasă”, a declarat el.

 

Cu toate acestea, grupurile indigene din Amazon folosesc uneori violența împotriva braconierilor, minerilor sau tăietorilor de lemne ilegali, care intră pe teritoriul lor.

„De data aceasta erau doar cinci bărbați înarmați”, ceea ce indică faptul că doreau să se răzbune, a mai spus Uchida.

Aproximativ 100 de triburi izolate trăiesc încă în pădurea tropicală amazoniană. ONG-ul brazilian Kaninde, la fondarea căruia a contribuit și Franciscato, a transmis că triburile nu au capacitatea de a face diferența dintre „prietenii și dușmanii din exterior”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata