Un oficial din Belgia a dezvăluit, din greșeală, cât cheltuie UE pe o doză de vaccin anti-COVID

0 100

Un oficial din Belgia a dezvăluit, din greșeală, cât dă Uniunea Europeană pe o doză de vaccin anti-COVID. Eva de Bleeker, secretar de stat pentru buget a postat pe contul ei de Twitter lista de prețuri. Cel mai ieftin vaccin este cel de la AstraZeneca, iar cel mai scump cel produs de Moderna.

Serul Pfizer, cu care va începe campania de imunizare în 27 decembrie, are un preț de 12 euro per doză. Eva de Bleeker a șters repede postarea și a dat vina pe echipa ei de comunicare pentru eroare. Vicepreședintele Comisiei Europene a spus anterior că prețurile sunt confidențiale. Așa că greșeala oficialului din Belgia poate fi dezastruoasă.

Negocierilie, în pericol

„Dezvăluirea oricărei informații confidențiale în acest moment ar putea submina negocierile în desfășurare cu alte companii. Nu putem decide unilateral să dezvăluim informații confidențiale, precum informațiile legate de preț”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Pentru că sunt necesare două doze, înseamnă că imunizarea fiecărui european va costa între 3,6 și 30 de euro. Atât va plăti și România, pentru că vaccinul este cumpărat la comun la nivelul Uniunii Europene.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata