Un președinte de stat, acuzat că a introdus tone de cocaină în SUA, după ce a fost mituit cu 25.000 de dolari

0 63

Procesul unui traficant de droguri a început, luni, la New York. În acest dosar, unul dintre inculpați este președintele Hodurasului, Juan Orlando Hernandez,

dar şi alţi oficiali de rang înalt,potrivit Deutsche Welle.

Inculpatul Geovanny Fuentes Ramirez a fost arestat în 2020, când se pregătea să plece din Miami, dar atunci nu și-a recunoscut vinovăția.

Acesta este acuzat de Procuratura din Districtul de Sud al New Yorkului de tentativă de contrabandă cu cocaină în Statele Unite şi de infracţiuni legate de arme.

Tot în acest dosar apare și fratele președintelui Ramirez, Tony, condamnat pentru trafic de droguri în octombrie 2019.

La acea vreme, procurorii au susţinut că preşedintele Hondurasului a primit mită în valoare de milioane de dolari, ceea ce el a dezminţit de mai multe ori.

Președintele a ajutat la transportul a tone de cocaină către SUA

Însă, Juan Orlando Hernandez a ajutat la transportul a tone de cocaină către SUA, a declarat, marţi, un procuror federal din New York în rechizitoriul său

la deschiderea procesului unui presupus traficant de droguri.

Procurorul Jacob Gutwillig susține că Fuentes „a plătit mită chiar şi preşedintelui Honduras” şi a devenit „⁣de neatins″⁣ prin asocierea lor”.

Între anii 2013 și 2014, preşedintele statului Honduras a primit aproximativ 25.000 de dolari pentru a garanta protecţia traficantului de droguri, mai spune procurorul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata