Un procuror, un funcționar MAI, un polițist și mai mulți primari, în vizorul ANI. Ce încălcări ale legislației au admis

0 43

În perioada 11—15 ianuarie 2021, Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a stabilit încălcarea regimului juridic de declarare a averii unui procuror din municipiul Chișinău, a unui funcționar din cadrul MAI și a unui polițist.

Un funcționar public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a admis o incompatibilitate de funcție. Alte trei acte de constatare au fost emise pe numele unui administrator de întreprindere municipală din Bălți, unui primar din raionul Cahul și a unui consilier local din raionul Leova care la fel ar fi admis conflicte de interese.

Săptămâna trecută, inspectorii de integritate au inițiat două controale pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către un șef de direcție

din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, și un consilier local din raionul Căușeni.

Totodată, unui polițist al Inspectoratului de Poliție Dubăsari i-a fost întocmit un proces cu privire la contravenție pentru că a depus tardiv declarația de avere și interese personale. Iar pe numele unui primar din raionul Cahul a fost pornită o cauză contravențională pentru faptul că a nu a declarat și nu a soluționat un conflict de interese.

În perioada de referință, șase primari și un consilier municipal din Consiliul Municipal Chișinău au declarat la ANI conflictele de interese.

Este vorba despre primarul din Băcioi, Chișinău, primarul din satul Drăgușanii Noi, Hâncești, primarul din Văsieni, Telenești, primarul din satul Hăsnășeni, Drochia, primarul din satul Aluniș, Râșcani și primarul satului Molovata, Dubăsari.

Cei șase primari au primit de la inspctorul de integritate mai multe soluții pentru rezolvarea conflictelor de interese declarate, conform legislației ANI.

ANI a eliberat 23 de Certificate de Integritate pentru Consiliul Superior al Procurorilor, Centrul Național Anticorupție, Agenția Servicii Publice și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Prin sistemul ”e-Integritate” au fost remise spre examinare inspectorilor de integritate 30 de sesizări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata