Un șarpe cu două capete, găsit în SUA. Care este explicația experților

0 55

Un șarpe rar, cu două capete, a fost găsit într-un cuib din statul american Arizona, potrivit Daily Star.

Greyson Getty, angajat al companiei Rattlesnake Solutions a fost chemat recent să elimine un cuib de șerpi cu clopoței aflat lângă un teren de golf din Scottsdale. Bărbatul a povestit că a fost uimit de ce a găsit acolo.

„A fost incredibil. Scosesem deja patru șerpi adulți și șapte pui din acea gaură. Chiar și pentru un profesionist ca mine, aceasta a fost o dimineață plină de adrenalină. Apoi am scos un șarpe cu clopoței cu două capete, care, mort sau viu, este extrem de rar, iar asta m-a umplut de entuziasm”, a povestit el.

 

Bryan Hughes, fondatorul Rattlesnake Solutions, a declarat că șarpele a fost găsit mort, cel mai probabil ca urmare a deformărilor sale.

„Șerpii cu două capete pot apărea atunci când mai mult de un pui de șarpe iese dintr-un singur gălbenuș de ou, dar în unele cazuri, diferiți factori pot împiedica finalizarea acestui proces. Asemănător cu gemenii legați din alte specii, acestea sunt animale separate, cu două creiere complet dezvoltate, care împărtășesc un singur corp. Acest lucru poate crea probleme fiziologice evidente, care este probabil ceea ce a provocat moartea acestuia”, a explicat el.

Șerpii cu clopoței sunt responsabili pentru cele mai multe decesele provocate de mușcături de șarpe din America de Nord. Deși veninul lor este doar uneori letal, poate provoca totuși dureri severe, vărsături, hemoragii și, uneori, chiar și insuficiență cardiacă.

Animalele cu două capete sunt considerate în multe culturi a fi un prevestitor al dezastrelor și au apărut frecvent în mitologie. Dar, deși sunt rare, ele au o fecvență de 1 la 100.000 de nașteri vii în sălbăticie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata