Un șofer de microbuz de rută din Capitală, prins beat criță la volan

0 37

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, ce activează în calitate de șofer de rută în Chișinău, a fost prins băut la volan. Acesta a intrat în vizorul oamenilor legii, după ce au observat că microbuzul pe care îl conducea se deplasează neuniform și încălca regulile de circulație.

Totul a avut loc în seara zilei de ieri, 17 noiembrie, în jurul orei 20:00, pe strada Vasile Lupu din capitală, unde o echipă de patrulare, care se afla la supravegherea circulației rutiere a observat un microbuz de rută care se deplasa neuniform și încălca regulile de circulație.

Acesta a fost somat să oprească mașina, însă conducătorul auto nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor de patrulare. Din cauza stării avansate de ebrietate, șoferul a pierdut control mașinii și a creat un accident rutier, tamponând un alt mijloc de transport.

După ce a fost înlăturat de la volanul mașinii, bărbatul a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a fi supus testului alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,62 mg/l în aerul expirat. Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, activează în calitate de șofer pe o rută, care în acel moment era fără pasageri.

Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehicolului în stare de ebrietate și producerea unui accident rutier. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința sancțiunii asupra cazului.

„Inspectoratul Național de Securitate Publică nu tolerează cazurile în care șoferii își permit să încalce Regulamentul Circulației Rutiere. Persoanele care pun în pericol siguranța rutieră sunt sancționate în baza legislației Republicii Moldova”, precizează reprezentanții INSP.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata