Un stat american va adăuga un nou gen pe actele de identitate. Care sunt efectele noii legi

0 47

New York-ezii își vor putea desemna sexul drept „femeie”, „bărbat” sau „X” pe permisele de conducere și certificatele de naștere, potrivit unei legi pe care guvernatorul Andrew Cuomo a semnat-o joi.

Persoanele non-binare au dat în judecată în martie, susținând că statul îi discriminează prin faptul că nu a furnizat opțiunea „X”, pentru a indica non-binar, intersexual sau altele.

Noua lege va intra în vigoare peste 180 de zile.

Efectele noii legi

Susținătorii proiectului de lege

Susținătorii proiectului de lege, inclusiv sponsorii democrați, senatorul Brad Hoylman și membru al adunării, Daniel O’Donnell, au declarat că este prea greu pentru newyorkezii transexuali, neconformi, non-binari și intersexuali să obțină documente de identitate exacte necesare pentru a avea acces la asistență medicală , angajare, călătorii, locuințe și educație.

Aproape două treimi din cetățenii transexuali au declarat că niciunul dintre ID-urile lor nu avea numele și genul pe care le-au preferat într-un sondaj din 2015 realizat de aproape 1.800 de rezidenți din New York de către Centrul Național pentru Egalitate Transgender.

„Actul de recunoaștere a genului nu va permite doar oamenilor să acceseze documente de identitate corecte”, a declarat, , directorul executiv al Uniunii pentru Libertăți Civile din New York, Donna Lieberman.

 „Va pune capăt stigmatizării, birocrației și discriminării sancționate de guvern, care i-a însoțit pe newyorkezi care caută documente de identitate care să reflecte cine sunt ei de prea mult timp”.

Legea ar permite, de asemenea, spațiu pe un permis de conducere care indică dacă un solicitant este un veteran.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata