Un tânăr de 28 de ani riscă 15 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane

0 43

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, riscă ani grei de pușcărie fiind suspectat de trafic de ființe umane. Acesta, a fost reținut de ofițerii Centrului pentru traficul de persoane în luna septembrie curent, ca urmare a unei informații operative, după ce ar fi cerut o tânără de soție și a impus-o să se prostitueze.

Bărbatul,  urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanelor prin intermediul rețelelor de socializare,  a identificat o femeie  din raionul Briceni, în vârstă de  27 de ani, cu care a inițiat o relație de prietenie, iar după trei luni i-a propus să formeze o familie. Femeia avea la întreținere un copil de un an, astfel, inculpatul i-a creat  victimei convingerea că asta nu e problemă și că vor  forma un cuplu fericit.

„După ce a primit acordul femeii, aceasta  a venit în capitală, unde suspectul a asigurat-o  că a închiriat un apartament și dispune de un serviciul bine plătit și poate să asigure întreținerea materială a familiei.Totodată, pentru a ascunde intențiile  infracționale, inculpatul i-a făcut cunoștință victimei cu mama sa. După aproximativ două săptămâni de concubinaj, i-a spus femeii că i-a găsit  o activitate care o să-i aducă un venit. Astfel, bărbatul  sub amenințare cu aplicarea forței fizice asupra femeii  și copilului ei, a determinat-o să presteze servicii sexuale sub patronajul acestuia”, se arată într-un comunicat al IGP.

În perioada septembrie 2018 – mai 2019,  victima a fost exploatată sexual de către inculpat. De asemenea,  pentru ca victima să fie sub un control mai riguros,  inculpatul în timpul zilei îi lua copilul, iar  seara îi permitea  timp de 2-3 ore să stea  cu acesta, după care  se izola cu copilul într-o odaie din apartamentul închiriat sau pleca la plimbare, pentru ca femeia  să   presteze servicii sexuale.

 „Audiată de polițiști, victima a declarat că era nevoită zilnic să întrețină relații sexuale, iar banii  acumulați  îi dădea concubinului,  ei lăsându-i între 200 și 400 de lei săptămânal.  Astfel  zilnic, bărbatul incasa  între 2000 și 3000 de lei de la victimă. Mai mult, pentru  a evita apariția suspiciunilor din partea vecinilor,  odată la  două săptămâni  schimba apartamentul”, scrie în același comunicat al IGP remis presei.

Ofițerii Centrului pentru  traficul de persoane  a INI  împreună cu procurorii PCCOCS au finalizat  urmărirea penală în cadrul cauzei penale, aceasta fiind expediată în instanța de Judecată.

La moment inculpatul se află în detenție, iar în cazul în care vina acestuia v-a fi demonstrată acesta  riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata