Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză, de la 1 august. Imunizarea, obligatorie pentru cadrele medicale

0 26

Ungaria va oferi opțiunea de a lua o a treia doză de vaccin COVID-19 de la 1 august și va face obligatorii vaccinurile împotriva coronavirusului pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat, potrivit Reuters.

Orban a declarat că medicii vor decide ce vaccin ar trebui să ia oamenii ca a treia doză, iar aceasta ar trebui să vină la cel puțin 4 luni după a doua injecție, cu excepția cazului în care medicii recomandă altfel.

Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește inocularea populației, fiind singurul stat UE care a implementat pe scară largă vaccinurile rusești și chinezești înainte ca acestea să primească aprobarea autorității de reglementare a blocului comunitar. De asemenea, a folosit vaccinuri fabricate în Occident de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a inoculat peste 5,55 milioane de locuitori, în timp ce numărul total de cazuri a crescut la 808.661, cu 30.013 decese. Viktor Orban a mai precizat că în primele zile ale noului an de învăţământ, 1-2 septembrie, copiii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunţat Orban. Premierul maghiar a adăugat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi, la fel şi circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata