Ursula Von Der Leyen, către Maia Sandu: Europa este alături de tine

0 57

Participarea femeilor, în multe ţări, este o provocare la adresa status quo-ului, însă este primul pas şi cel mai elementar pas spre o democraţie mai inclusivă.

Toată lumea trebuie să fie egală în faţa legii. Declaraţiile aparţin preşedintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care a avut un discurs în cadrul conferinţei europarlamentare „Femei lideri şi rolul lor în procesul de democratizare a ţărilor lor”, la care a participat şi Maia Sandu.

În acest sens, preşedintele Comisiei Europene a felicitat, încă o dată, noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru alegerea sa în funcţie.

„Ai aşezat subiecte foarte importante în fruntea agendei tale personale: statul de drept şi combaterea corupţiei.

Te-ai ridicat împotriva corupţiei în sistemul educational şi te lupţi să decuplezi sistemul justiţiei de influenţele politice şi pentru asta,
poporul moldovean te-a ales pe tine ca preşedinte al său, prima preşedinte femeie din istoria R. Moldova. Încă o dată, cele mai călduroase felicitări ţie şi poporului tău.

Calea pe care ai ales-o nu e uşoară, însă mandatul pe care l-ai primit este clar.

Te asigur că Europa este alături de tine”, este mesajul Ursulei Von Der Leyen, preşedinta Comisiei Europene

Potrivit preşedintei CE, atunci când miza este schimbarea democratică a ţării, rolul femeilor este crucial:

„Un obstacol major în calea unei femei nu există, ci doar multe obstacole mici. În continuare femeile trebuie să se justifice atunci când ajung la conducere,
pentru că figurile model ale bărbaţilor rămân acele după care se conturează restul societăţii, şi tocmai de aceea avem nevoie de persoane ca tine, Maia”.

Ursula Von Der Leyen a amintit că a fost nevoie de 40 de ani ca la conducerea Comisiei Europene să vină o femeie.

„Am toată încrederea că tu, Maia, şi toţi membrii Parlamentului care sunt astăzi alături de noi, le  pot arăta fetelor că pot să devină tot ce doresc ele în viaţă.

Generaţia tânără se uită la noi, aşteaptă de la noi imbolduri pentru viitor.
Este datoria noastră să ducem lupta cea bună pentru tinere, fete şi pentru toţi cetăţenii Europei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata