Usatîi a fost anunțat în căutare internațională, fără înștiințarea Biroului Central al Interpol din Lyon

0 101

Președintele Partidului Nostru, candidat la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi a fost anunțat în căutare internațională, fără înștiințarea Biroului Central al Interpol din Lyon. El a declarat despre aceasta într-o conferință de presă, vineri 11 septembrie. Mai exact, spune Renato Usatîi, reprezentanți ai structurilor de forță din Rusia, la comanda lui Dodon, i-au introdus abuziv numele în baza de căutare internațională, printr-o procedură informală, utilizând astfel această structură în scopuri politice.

“În urmă cu doar câteva ore, reprezentanți ai structurilor de forță din Rusia, fără acordul Biroului Central al Interpol din Lyon și a secretariatului general, au introdus în baza de date un ordin de arestare, pe care juriștii îl numesc Diffusion. Ce înseamnă asta? De obicei, atunci când există o anchetă aflată în derulare, cu dovezi, orice țară, care-l urmărește pe un om sau altul, se adresează Biroului Central al Interpol din Lyon și cere aplicarea Red Notes, pe care unii îl numesc unghiul roșu sau simplu – arestare. Totul se face prin intermediul Interpol, se verifică actele, după care Interpol ia o decizie”, a declarat Usatîi.

El a menționat că măsura este una abuzivă, ilegală și a luat deja legătura cu avocații săi din Londra, care urmează să expedieze o înștiințare oficială secretariatului general din Lyon pentru a elimina urgent anunțul de căutare din baza de date. Renato Usatîi mai afirmă că ceea ce se întâmplă este o încercare disperată a lui Dodon și a partenerilor săi din Moscova de a lovi în el, în preajma campaniei electorale.

“De ce se face asta? În primul rând este vorba despre campania electorală din Moldova. Pavel Voicu împreună cu trei alcoolici din Moscova se înțeleg cum să procedeze. Poate mă rețin pentru 72 de ore…, dar Voicu spune că o să trebuiască să fiu eliberat pentru că Moldova nu-și extrădează cetățenii. Se gândesc să facă cel puțin percheziții, dar se răzgândesc, pentru că nu-l pot convinge pe Stoianoglo. Până ei se gândesc, vreau să spun că, în primul rând, am știut despre combinația lor secretă, exact așa cum aflam despre alte acțiuni ilegale pe care le-au aplicat împotriva mea și a cetățenilor țării noastre. În al doilea rând, încetați să-i mai credeți pe cei care au scris ieri un raport despre faptul că Usatîi merge într-o deplasare de 4 zile în Europa, iar dacă îl anunțăm în căutare prin Diffusion, treaba asta o văd toate țările și până Interpol se dumireste, el poate fi reținut un timp, iar noi o să aplicăm o lovitură asupra campaniei sale, după care nu mai contează ce se întâmplă”, a declarat Usatîi.

Candidatul Partidului Nostru la prezidențiale și-a exprimat regretul că în toată această schemă, Dodon și tovarășii lui implică Rusia, țară față de care Renato Usatîi spune că nu are nicio pretenție.

“Regret foarte mult că utilizarea ilegală a Diffusion, cu ocolirea înștiințării Biroului central al Interpol din Lyon, pune Rusia într-o lumină extrem de proastă. Am spus și repet că nu am pretenții față de țară, dar dodonul nostru și dodonii din Moscova, care execută aceste ordine murdare…băieți, asta nu o să vă ajute, n-o să-l puteți salva pe Dodon”, a adăugat Renato Usatîi.

Amintim că, anterior, Interpol a refuzat să-l anunțe pe Renato Usatîi în căutare internațională, declarând că solicitarea este motivată politic.

Онлайн. Очередной международный розыск во время предвыборной кампании, который организовали незаконно по просьбе Додона

Онлайн. Очередной международный розыск во время предвыборной кампании, который организовали незаконно по просьбе Додона, втайне от штаб-квартиры Интерпола в Лионе.Încă o anunțare în căutare internațională în timpul campaniei electorale, organizată ilegal la comanda lui Dodon, fără cunoștința sediului central al Interpol din Lyon.

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Пятница, 11 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata