Usatîi oferă detalii noi despre fuga lui Plahotniuc din SUA

0 1.429

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a reiterat cele comunicate ieri, 28 septembrie, și anume că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc a fugit din SUA, în urmă cu o lună. Potrivit lui Usatîi, acesta a aterizat în Istanbul și folosindu-se de diferite pașapoarte, inclusiv false, a vizitat un șir de state, iar după fiecare deplasare se întorcea în Turcia, acolo unde “se simte foarte în siguranță.” Renato Usatîi a scris despre asta pe pagina sa de Facebook, unde a reiterat că așteaptă o reacție a autorităților de la Chișinău și Ankara.

“Așteptăm declarații oficiale ale instituțiilor de drept din Turcia și Republica Moldova. Pe urmă, discutăm”, a spus Renato Usatîi.

Potrivit liderului PPPN, locul aflării lui Plahotniuc poate fi stabilit de către Ministerul Afacerilor Interne „în doar zece minute”, iar odată ce Procuratura Generală primește informația, poate acționa pentru extrădarea acestuia în țară.

“În continuare, MAI informează Procuratura Generală despre scrisoarea pe care ar primi-o de la turci, în care s-ar confirma că Plahotniuc e la ei, după care Procuratura, direct, prin Departamentul extern poate cere extrădarea acestuia, fără implicarea Interpolului. Statul nostru întreține astăzi tot felul de “unici” ca Pavel Voicu. Vă încurcă faptul că Igor Dodon se află în negocieri? Ieșiți și spuneți despre asta! Oamenii vă plătesc din impozitele lor pentru ca Poliția să-și facă treaba, dar ceea ce văd eu acum e că nu ați făcut nimic”, a declarat ieri Usatîi.

Candidatul la fotoliul de președinte al RM afirmă însă că avocatul oligarhului a declarat pentru Unimedia, despre care se spune că îi aparține lui Dodon, că al său client se află în SUA pentru ca jurnaliștii și societatea civilă să nu pună presiune pe MAI, care poate să ceară explicații de la colegii lor turci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata