Usatîi: Plahotniuc nu a plecat, ci a fugit din SUA. Pentru a-i confirma locul aflării, MAI trebuie să facă un demers oficial către autoritățile turce

0 279

Plahotniuc nu a plecat, ci a fugit din SUA, iar pentru a-i confirma locul aflării, MAI nu trebuie decât să facă un demers oficial către autoritățile turce, lucru pentru care sunt necesare câteva minute, nu zile sau săptămâni. Despre aceasta declară președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-un live pe rețele de socializare, după ce avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, a negat că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite ale Americii.

“Vă declar cu toată responsabilitatea că, Plahotniuc a fugit din SUA. El se află în Istanbul, cel puțin acolo se afla la ora 6:00 dimineața. Acum, ca o fiară rănită, acesta încearcă să se înțeleagă cu Dodon, cu unele țări că le poate fi de folos. Unora le promite că-l păstrează pe Dodon, altora le promite alta. Ceea ce face Plahotniuc se numește isterie”, afirmă Usatîi, care se arată surprins de lipsa de acțiune a autorităților de la Chișinău pentru a stabili locul aflării oligarhului fugar.

“Mă uimește că nu este nicio informație de la Ministerul de Interne al RM. Dacă o țară, în care acesta s-a aflat sau se poate află, are un contract de acordare a ajutorului juridic, Moldova se poate adresa, pentru că mandatul de arestare, eliberat la Chișinău pentru furtul miliardului și altele, nu l-a anulat nimeni. De toate procedurile de căutare se ocupă MAI, Biroul Național al Interpol, care în 10 minute poate lua legătura cu colegii din Turcia și să obțină această informație, care se va confirma, repet. Mai mult decât atât, o să-i rog să prezinte această informație pentru ultima lună, cum a ajuns acolo, de unde a ajuns, unde a plecat, iar turcii o vor face”, se arată încrezător Usatîi, în ciuda relațiile pe care le are Dodon cu conducerea acestei țări: “Credeți-mă, știu despre ce vorbesc. Nu vor putea da o fițuică care “să treacă”, vor fi nevoiți să ofere un răspuns exact și clar”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Mai mult decât atât, Usatîi a spus ce ar urma să conțină demersul oficial pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să-l adreseze Turciei.

“Pentru ca organele de strept să nu dea greș, îi rog, și anume pe Pavel Voicu, scrieți în demers – “Plahotniuc Vladimir” și indicați cele 2 pașapoarte ale acestuia – moldovenesc și românesc și o să vedeți ce vi se răspunde. Dar, în răspuns o să vi se spună că, Plahotniuc e la ei, că a ajuns în data cutare”, a spus în completare liderul PPPN și a acuzat MAI-ul că nu-și fac treaba.

“Statul nostru întreține astăzi tot felul de “unici” ca Pavel Voicu. Vă încurcă faptul că Igor Dodon se află în negocieri? Ieșiți și spuneți despre asta! Oamenii vă plătesc din impozitele lor pentru ca Poliția să-și facă treaba, dar ceea ce văd eu acum e că nu ați făcut nimic. Deja ar fi trebuit să dați raportul la o conferință de presă”, a mai declarat liderul Partidului Nostru și a subliniat că toată viața a luptat cu hoți și nedreptatea și va continua să o facă.

Anterior, Renato Usatîi a scris pe pagina sa de Facebook că fostul lider democrat se află în orașul Istanbul încă din data de 10 septembrie. Potrivit lui, Plahotniuc se întâlnește zilnic cu politicieni moldoveni și intermediari de-ai lui Dodon pentru a continua să influențeze procesele politice din țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata