Va veni sau nu Stoianoglo în parlament cu un raport privind furtul bancar? Răspunsul Procuraturii Generale

0 54

Procuratura Generală a venit cu o reacție la solicitarea de audiere a procurorului general în plenul Parlamentului pe marginea dosarului vizând frauda bancară. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au spus următoarele:

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul procuror general, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare. Procuratura însă, nu le va da „muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”.

În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații au votat pentru invitarea lui Stoianoglo la tribună pentru a informa oamenii despre cursul dosarelor ce țin de furtul miliardului. Inițiativa a venit din partea deputatului Platformei DA, vicepreședintele legislativului Alexandru Slusari.

Propunerea lui Slusari a fost votată unanim de către deputați și va fi inclusă în ordinea de zi a Parlamentului pentru săptămâna viitoare.

Amintim că Veaceslav Platon a declarat, într-o emisiune la TV8, că dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata