Vaccinul care produce de zece ori mai mulți anticorpi decât serul chinezesc Sinovac

0 332

Există o diferență semnificativă între nivelul anticorpilor Covid-19 pe care îl pot genera vaccinurile ARN mesager și cele cu viruși inactivi, arată un nou studiu din Hong Kong, scrie Bloomberg.

Studiul a descoperit că angajații din domeniul sănătății din Hong Kong care au fost imunizați cu schema completă cu vaccinul Pfizer/BioNTech au un nivel de anticorpi de aproximativ 10 ori mai mare decât cei care au primit vaccinul Sinovac bazat pe viruși inactivi.

Chiar dacă anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în considerare în imaginea de ansamblu a capacității unui vaccin de a genera imunitate împotriva Covid-19, „diferențele apărute în concentrația anticorpilor neutralizatori identificate în studiu s-ar putea traduce în diferențe substanțiale în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor“, spun cercetătorii.

Constatările studiului din Hong Kong confirmă dovezile apărute până acum potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de protecția mare pe care o oferă împotriva SARS-CoV-2 și variantelor sale, comparativ cu vaccinurile bazate pe metode mai tradiționale, precum cele cu viruși inactivi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata