Vasile Bolea își cere scuze public pentru expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist, băgată pe gât”

0 69

Deputatul socialist Vasile Bolea și-a cerut scuze pentru cuvintele sale despre autiști. Scuzele lui Bolea au fost scrise pe 6 ianuarie pe pagina sa de Facebook.

„Regret că o exprimare la adresa unei acțiuni politico-juridice făcută de mine, a fost distorsionată, motiv pentru care adresez scuzele de rigoare familiilor

și persoanelor care s-au simțit ofensate”, a scris deputatul.

Bolea a menționat că „împărtășesc integral durerea familiilor în care cresc copii care suferă de autism”.

Reacția vine după ce socialistul a calificat intenția de autodizolvare a Parlamentului prin votul a 67 de deputați drept „invenție a unui autist, băgată pe gât”.

Și Asociația Obștească „SOS Autism” Moldova a venit cu o reacție publică la declarația deputatului socialist Vasile Bolea. Într-o postare publicată

pe pagina de Facebook a organizației, reprezentanții acesteia s-au declarat „indignați, profund dezgustați și dezamăgiți” și au menționat că îi doare.

Precizăm că autismul este o tulburare de comportament manifestată prin ruperea contactului cu realitatea exterioară și prin trăirea excesivă a vieții interioare,

unul din simptomele fundamentale ale schizofreniei. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism.

Pe 31 decembrie, PAS a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru a afla dacă actualul Parlament se poate autodizolva prin votul a 67 de deputați.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata