Vasile Bolea: Pe fiecare capăt de acuzare, cel puțin în privința domnului Ulanov, sunt peste 500 de foi de diferite documente

0 112

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a informat că demersurile Procurorului General vor fi examinate de Comisia Juridică, Numiri și Imunități, sâmbătă, 20 martie.

„Mâine comisia Juridică se va întruni în două ședințe, unde vor fi examinate aceste subiecte, începând cu orele 12 va fi examinat demersul PG în privința încuviințării retragerii imunității domnului Jardan, și to mâine începând cu orele 15:00 vor fi examinate cele demersuri în privința domnului Ulanov.

Am comunicat Procurorului general că mâine vom lucra la Parlament”, a declarat Bolea.

Deputatul a menționat că cele trei demersuri vor fi multiplicate și vor fi distribuite membrilor Comisiei Juridice, Numiri și Imunități.

Întrebat de ce acestea nu au fost examinate astăzi, Bolea a menționat că este un volum mare de documente care necesită a fi informat.

„Proabil ați văzut volumul documentelor prezentat, acele anexe la demersul procurorului general. Pe fiecare capăt de acuzare, cel puțin în privința domnului Ulanov, dacă eu nu greșesc, sunt peste 500 de foi, de diferire documente, pentru aceasta este necesar ca toți inclusiv și domnu Ulanov să facă cunoștință cu aceste documente”, a declarat Bolea.

Cât privește ce decizie va lua fracțiunea PSRM, Bolea nu a răspuns afirmând că decizia comisiei va fi comunicată biroului permanent, iar ulterior vor fi discuta

la ședința plenului.

Precizăm că în ședința de astăzi, Zinaina Greceanîi a anunțat că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea imunității

a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.

În privința deputatului Ulanov, Procuratura anunță că a acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate

sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Iar, în privința lui Petru Jardan că acesta ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

 

sursa: tv8.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata