Vasile Năstase, despre decizia Curții Constituționale: A câștigat legea

0 40

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, a venit cu o reacție după ce starea de urgență a fost declarată neconstituțională și președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat că alegerile anticipate urmează să aibă loc pe data de 11 iulie 2021, scrie deschide.md.

„A fost o decizie previzibilă a Curții. Toată lumea aștepta ca să ajungem la un deznodământ legat de alegerile parlamentare.

A câștigat legea. Este o decizie a CCM care nu poate fi atacată. Noi considerăm că în situația creată, decât să ajungem la continuarea circului cu mai mulți actori mai mici sau mai mari, este mai bine să mergem în fața alegătorilor, oamenii să aleagă un nou Parlament, care va fi mai legitim și sper să fie mai profesionist.

Eu nu-mi doresc ca în viitorul Parlament să fie o majoritate mecanică. Noi avem nevoie de oameni profesioniști integri care au demonstrat

inclusiv pe parcursul acestor 2 ani că știu să scrie legi să le promoveze”, a comentat Vasile Năstase în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Amintim că, astăzi, 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriu al R.Moldova.

În acest sens, președintele Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat că data alegerilor anticipate este 11 iulie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata