Veaceslav Ioniţă: Guvernul promite poveşti în legătură cu bugetul de stat

0 147

“Din 2015, a devenit un sport naţional ca Guvernul să promită diverse poveşti în legătură cu bugetul de stat, care nici într-un an nu au fost executate şi nimeni nu răspunde pentru aceasta”.

Potrivit Infotag, economistul Veaceslav Ioniţă şi-a exprimat această opinie pe reţelele de socializare, după ce premierul Ion Chicu a anunţat luni “investiţii masive în infrastructură, plăţi sociale serioase şi creşteri salariale în sectorul public” planificate pentru 2021, transmite stiri.md.

“Din 2015, Guvernul ne-a tot aburit pe toţi cu promisiuni de 24 mlrd. de lei, care nici odată nu au fost executate.

În 2019, Guvernul a venit în Parlament cu un proiect de lege a bugetului de stat, unde la cheltuieli erau prevăzute 47,3 mlrd. lei. În realitate Guvernul a cheltuit doar 43,1 mlrd. lei.

Reducând cheltuielile obligatorii prin lege cu 4,6 mlrd. lei. Dar, cine ia permis? În baza căror criterii au fost alese articolele de cheltuieli care au fost reduse? De unde are Guvernul acest drept?” se întreabă expertul economic.

El a menţionat că “anul acesta bugetul de stat iniţial a fost votat cu cheltuieli în mărime de 51,6 mlrd. lei”.

“Ulterior, pandemia, criza – şi cheltuielile au fost majorate până la 55,1 mlrd. lei. Numai că bani nu au fost, nu sunt şi nu vor fi!

Aşa că bugetul de stat în acest an cel mai probabil va fi executat la nivel de 47,8 mlrd. lei, adică cu 7,3 mlrd. lei mai puţin decât s-a planificat în pandemie. Ei şi ce? Nimic. Aşa şi trăim!”, a scris Ioniţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata