Veaceslav Platon neagă informațiile din scrisoarea SIS și cere procuraturii să intenteze un dosar împotriva sa

0 29

Controversatul om de afaceri Veaceaslav Platon vine cu o reacție în legătură cu scrisoarea Serviciului de Informații și Securitate către Consiliul Superior al Magistraturii, publicată de mass-media și cere Procuraturii Generale să intenteze în privința sa un nou dosar penal privind pretinsele „influențe asupra sistemului judecătoresc”.

„Cât de tare am obosit să reacționez la prostia interminabilă. Dar trebuie, iarăși și iarăși să arăt, să explic, să neg materialele făcute la comanda dracu’ știe cui. Am impresia că funcționarilor de stat din această țară li se plătește doar pentru a arunca rahat, iar asta este cea mai importantă obligațiune a lor. Deci, a câta oară, rog Procuratura Generală să intenteze în privința mea un dosar penal în baza faptelor expuse de SIS și să-i audieze pe acești mincinoși și cârcotași despre sursele fanteziilor lor psihodelice. Schemele și arhetipurile lor oferă motiv de distracție. Din păcate, tovarășii cu responsabilitate socială scăzută de la SIS încă din timpurile lui Plahotniuc au preluat maniera de a arunca cu noroi peste toți fără nicio consecință pentru ei înșiși. De aceea, voi îndrăzni să pun capăt acestei „dolce vita” și să rog Procuratura Generală să intenteze un dosar penal pe numele angajaților SIS care pregăteau scrisori mincinoase în privința Maiei Sandu și a Domnicăi Manole. Prima era învinuită de aceștia de trădare de Patrie și expediau scrisori către Comisia parlamentară la finele anului 2018. Cea de-a doua era învinuită de ei de comportament inadecvat unui judecător și se plângeau în privința ei la același CSM. Ar fi interesant din perspectiva zilei de astăzi să ascultăm acel delir pe care îl spuneau ei atunci”, este menționat într-un comunicat de presă al staff-ului lui Platon care face trimitere la declarațiie controversatului om de afaceri.

Amintim că Serviciul Informații și Securitate a solicitat într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența lui Veaceslav Platon.

Jurnal.md a publicat aseară anunțul SIS în care se spune că instituția a recepționat „sesizări care denotă influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determinat adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

 

 

 

sursa: deschide.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata