Victor Sterpu și Anastasia Nichita au fost aleși sportivii anului 2020

0 32

Judocanul Victor Sterpu și luptătoarea Anastasia Nichita au fost declarați cei mai buni sportivi ai anului curent. Aprecierea a fost făcută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Din cauza pandemiei de COVID-19, gala laureaților nu a fost organizată.

Nichita a intrat în posesia acestui premiu pentru al doilea an consecutiv. În 2020 ea a devenit campioană europeană și a cucerit medalia de aur la Cupa Mondială.

“Sunt bucuroasă, deoarece ministerul m-a ales anume pe mine. Înseamnă că au apreciat rezultatele mele. Sper ca la anul care urmează,

o să mă țin pe aceeași treaptă și o să bucur țara noastră cu rezultate frumoase.”, a afirmat luptătoarea, Anastasia Nichita.

Pentru Victor Stepru acest an a fost cel mai reușit din carieră. Judocanul a urcat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European de seniori și a câștigat “aurul” la Europenele de tineret, turneul fiind rezervat sportivilor de până la 23 de ani.

“Pentru mine înseamnă o apreciere, dar nu înseamnă așa de mult. Pentru mine va însemna ceva mai mult, dacă voi urca pe podium la Jocurile Olimpice.

Anul acesta mi-a adus o bucurie. Prin această nominalizare, am demonstrat că pot ceva mai mult.”, a menţionat judocanul, Victor Sterpu.

Luptătoarea Irina Rîngaci a fost recunoscută drept “revelaţia anului”. La ultima Cupa Mondială sportiva de 19 ani și-a adjudecat medalia de argint

în categoria de 65 de kilograme.

Totodată, Tudor Cîrlan și Valeriu Duminică au fost aleși cei mai buni antrenori.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata