VIDEO | 17.000 de lei pentru a nu fi sancționat pe un caz de agresiune: Un angajat al IP Botanica, prins în flagrant

0 60

Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul inspectoratului poliției din sectorul Botanica al capitalei.

În speță, ofițerii au pretins de la denunțător mijloace financiare în valoare de 17 mii de lei, cu scopul de a evita sancțiuni, pentru un pretins caz de agresiune.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat, prima tranșă în valoare de 4000 MDL.

În consecință, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în valoare de 625 EUR, un ofițer a fost reținut în flagrant delict.

Ca rezultat al acțiunilor procesuale desfășurate, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

SPIA reiterează disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia specializată anticorupţie 1520.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata