VIDEO | Cum trăiește ex-directorul SIS, care i-a expulzat pe profesorii turci

0 156

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Vasile Botnari, singurul dintre oficialii moldoveni care a fost condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci, îşi duce traiul într-o gospodărie de lux, amplasată pe trei terenuri destinate construcţiilor dintr-un cartier elitist din Chişinău… Deşi locuieşte acolo de ani buni, fostul funcţionar nu şi-a declarat niciodată imobilele, acestea fiind înregistrate pe numele socrilor săi. Vasile Botnari nu pare să fie afectat financiar de faptul că a rămas fără serviciu, dar nici de amenda care i-a fost aplicată pentru expulzarea profesorilor turci, scrie Anticorupție.

Potrivit sursei citate, fostul director de la SIS conduce un bolid de lux, angajează oameni pentru întreţinerea gospodăriei şi cheltuie lunar cel puţin 9 mii de lei pentru serviciile de pază.

Diversitate arhitecturală într-o singură curte

Gospodăria familiei Botnari ocupă o suprafaţă de aproape 15 ari şi cuprinde trei adrese de pe o singură stradă. În regiune se găsesc hotelul Ambasador, câteva reprezentanţe diplomatice, iar la mai puţin de o sută de metri se află şi casa unui alt fost director la SIS, Artur Reşetnicov.

 

Un gard cu o înălţime de cel puţin 2 metri apără de ochii curioşilor gospodăria familiei Botnari. Curtea este amenajată şi îngrijită ca la carte, iar în partea dinspre drum se află un rând de arbori decorativi. Din interiorul curţii se zăresc vârfurile unui rând de conifere.

Văzută de la înălţime, în curtea lui Vasile Botnari descoperim trei imobile, două mai mari şi unul mai mic. Este vorba de o casă în stil clasic şi două construcţii cu o arhitectură modernă.

Casele sunt unite între ele printr-o construcţie în formă de tunel. Imobilul mai mic pare să fie un garaj, judecând după poarta imensă dinspre drum. Acolo sunt parcate şi cele două automobile ale familiei.

 

Securitate non-stop cu paznici agresivi

Gospodăria lui Vasile Botnari este supravegheată non-stop cu ajutorul unor camere video, iar în ghereta de peste drum de poartă un paznic are grijă ca nimeni să nu se apropie de gardul celui care l-a angajat. Paznicii reacţionează imediat dacă vreun mijloc de transport staţionează pe drum în dreptul gospodăriei fostului şef de la SIS sau dacă cineva încearcă să fotografieze sau să filmeze zona. Unul dintre paznici ne-a agresat verbal şi fizic în timp ce făceam poze pentru investigaţie.

O altă persoană din cele care păzesc zona a recunoscut că este angajat de Vasile Botnari, că lucrează pe schimburi şi are o remunerație de trei mii de lei pe lună.

Textul integral al investigației jurnalistice realizat de portalul Anticorupție îl puteți găsi AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata