VIDEO | De la „Conserva lui Plahotniuc” și până la „Scula Serviciilor Rusești”. Schimb de acuzații dintre Vlad Batrîncea și Iurie Reniță

0 120

Averea deputatului fracțiunii Platform DA, Iurie Reniță, este verificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Despre aceasta a anunțat socialistul Vlad Batrîncea care a precizat că la solicitarea sa controlul a fost inițiat. Mai mult, parlamentarul PSRM i-a adus mai multe acuzații colegului său de parlament din Platforma DA precum că ar fost numit ilegal în funcția de ambasador al R. Moldova la București. Pe de altă parte, Reniță a respins orice învinuire vociferată de Batrîncea, scrie sursa citată.

„Difernța între mine și domnul Reniță este că eu niciodată nu am furat de la stat. Promovarea dumnealui în funcția de ambasador, în 2010, a fost produsă cu încălcări grave ale legii. Ca să fie trimis ambasador dumnealui trebuia să obțină acest grad diplomatic. Cei de la Ministerul de Externe împreună cu președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, i-au făcut calcul, ca și stagiu diplomatic anii de facultate, fapt care nu au nimic comun cu experiența diplomatică și, inclusiv, trei ani în care dânsul a activat la American British Tobacco”, a declarat Batrîncea.

Deputatul PSRM a adăugat că a sesizat Procuratura Generală, însă, deocamdată, nu a primit niciun răspuns. Socialistul susține că pe timpul când Iurie Reniță exercita funcția de ambasador în România au avut loc cele mai mari scandaluri cu contrabandă cu țigări” și ar deține și dovezi în acest sens.

Pe lângă aceasta, Batrîncea l-a mai acuzat pe Reniță că și-ar ascunde alte venituri pe care nu le-a indicat în declarația de avere.

„Atunci când s-a întors în Republica Moldova, dumnealui a avut pe conturile bancare sume consistente de bani. Pot să vă spun că dânsul, împreună cu toată familia, a trăit o perioadă de timp, până a deveni deputat, cu 3.000 de lei pe lună. Banii pe care i-a avut în conturi, practic, nu au fost utilizați, dânsul a trăit doar din pensie”, a mai punctat Batrîncea.

De cealaltă parte, deputatul fracțiunii Platform DA, Iurie Reniță, a negat acuzațiile lansate de Vlad Batrîncea.

„După intervenția mea de ieri de la tribuna Parlamentului, în cadrul căreia am insistat ca doamna Zinaida Greceanîi să-și dea demisia din funcția de președintă a Parlamentului, astăzi exponentul socialiștilor și conserva rusească Vlad Bătrâncea a ieșit public cu noi insinuări și minciuni în adresa mea, dar a „primit” exact cea ce a căutat! Aceste individ, care pe parcursul multor ani face parte din PSRM, proliferează cu nerușinare minciuni. Minciuna este arta lui de a se manifesta plenar. A făcut referire la stagiul meu diplomatic, inclusiv studiile și activitatea la București”, a reacționat Reniță.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata