VIDEO | „De parcă în Moldova nu există alte probleme”. Peskov a comentat declarația Maiei Sandu, privind Transnistria

1 112

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a comentat declarația președintei Republicii Moldova, Maia Sandu,

privind retragerea trupelor rusești de menținere a păcii din Transnistria, scrie newsmaker.md.

În cadrul unui interviu pentru jurnalistul rus Vladimir Soloviov, acesta a declarat că regiunea prezintă un „potențial pericol”.

Dmitri Peskov a comentat declarația președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria.

„A venit Maia Sandu, a devenit președintele Moldovei și iată, prima declarație – de parcă în Moldova nu există alte probleme – că trebuie retrase trupele rusești

de menținere a păcii din Transnistria. Potențial pericol? Da, și încă cum”, a declarat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a adăugat că Rusia și-a asumat o anumită „povară, pe care este gata să o ducă și să ocupe o poziție responsabilă pe arena internațională”.

În noiembrie, Maia Sandu a declarat că trupele rusești de menținere a păcii trebuie retrase din Transnistria și înlocuite cu o misiune civilă sub egida OSCE.

În decembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia pledează pentru retragerea trupelor de menținere a păcii,

însă numai atunci când acest lucru îl va permite situația din regiunea.

 

1 Comentariu
  1. LanceaLuiHoria spune

    Minciuni și propagandă. Maia Sandu a spus de retras acum trupele rusești, care formal păzesc armamentul de la Cobasna. De retras cu tot cu armament. Iar trupele rusești de pacificare de înlocuit în viitor cu o misiune pacificatoare internațională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata