VIDEO | Furt la oficiul poștal din Criuleni. Suspecții au sustras bani și bilete Loto

0 27

Doi tineri de 16 și 18 ani, sunt cercetați penal, fiind suspectați că ar fi săvârșit un furt din oficiul poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni.

Polițiștii au fost alertați pe 26 noiembrie de către angajata oficiului poștal care a comunicat că, venind la serviciu, a depistat geamul din față deteriorat, observând totodată urme de pătrundere în interior.

Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în sediul oficiului poștal, unde au deteriorat lacătul agățător de la safeul metalic și au sustras bilete de loterie, opt pachete recomandate și 1 598 de lei. Prejudiciul se ridică la 12511 de lei.

Menționăm că, edificiul nu avea supraveghere video și pază fizică.

 

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații întreprinse de către polițiștii din Criuleni, suspecții au fost identificați, ambii locuitori ai satului Drăsliceni, anterior au mai fost subiecții infracțiunilor de furt din avutul proprietarului.

În cadrul audierilor, tinerii și-au recunoscut vina integral, declarând că au avut din timp o înțelegere de a pătrunde în sediu. Ulterior, după săvârșirea infracțiunii, au dus bunurile într-o locuință părăsită și le-au împărțit între ei. O parte din bunurile sustrase au fost predate.

De asemenea, după răzuirea biletelor de loterie, suspecții au obținut câștiguri bănești în sumă totală de 4000 de lei. Banii obținuți au fost cheltuiți pentru procurarea produselor alimentare, articolelor din tutun, alcool, jocuri online în internet cafe, etc.

 

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi, precum şi apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata