VIDEO | Grecia se confruntă cu cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 10 ani

0 31

Grecia se confruntă cu cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 10 ani, cu ninsori abundente şi rafale de vânt care ating şi 100 de km/h.

Autorităţile elene au decis ieri interzicerea traficului rutier pe autostrada Atena-Lamia, un tronson de circa 150 de km.

Este foarte probabil ca interzicerea circulaţiei să afecteze şi traficul prin punctul de trecere de la Kulata-Promahonas pentru şoferii de tiruri care doresc să ajungă în regiunile sudice ale ţării sau în portul Patra.

Stratul de zăpadă atinge în Capitală 30 de cm şi Atena pare astăzi un oraş pustiu.

Nu circulă mijloacele publice pe transport, magazinele sunt închise şi ninge neîntrerupt de ieri.

Programul de vaccinare din Attica a fost suspendat pentru ziua de astăzi şi cei programaţi vor primi o nouă înştiinţare pentru o reprogramare în viitor.

Cursele cu feriboturile au fost anulate din cauza vântului puternic.

Furtuna a paralizat şi traficul aviatic, provocând întârzierea a zeci de zboruri.

Şcolile, fireşte, au rămas închise în toate regiunile, multe sate sunt îngropate în omăt şi multe regiuni şi insule au rămas fără apă şi curent electric în ultimele 48 de ore, din cauza copacilor care au căzut peste fire şi a stâlpilor electrici dărâmaţi de vânturile vijelioase.

Serviciu naţional meteo avertizează că intemperiile vor continua şi în zilele următoare, dar încet-încet îşi vor pierde din intensitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata