VIDEO | „Igor Dodon era cu pantalonii plini de rahat! I-a dat Kozak doi pumni în cap”. Despre ce povestește Ion Sturza

0 201

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, în prezent om de afaceri, deschide cărțile în exclusivitate cu privire la evenimentele politice din iunie 2019, atunci când democrații au cedat puterea, iar Plahotniuc a fugit din țară. Sturza susține că înțelegerea dintre Sandu și Dodon nu este meritul celui din urmă, ce a unor forțe externe care s-au implicat în blocajul politic, scrie realitatea.md.

Acum pot să vă deschid niște paranteze. Acea coaliție atipică între Maia Sandu și Dodon în mare măsură a avut loc și la inițiativa mea, inclusiv prin diplomația populară și cu rușii, și cu americanii, și cu aceștia, și cu aceia. Igor Dodon era cu pantalonii plini de rahat. El până în ultimul moment nu știa ce va face Plahotniuc. Plahotniuc avea cuțitul, avea video, toate chestiile astea. Kozak i-a dat doi pumni în cap lui Dodon și i-a zis: fă așa, a declarat Ion Sturza în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

De asemenea, Ion Sturza susține că România ar fi încercat să-l salveze pe Vlad Plahotniuc.

Cu o seară înainte de aceasta, știam că vine Aurescu, ministrul de externe al României, să-i convingă pe toți că trebuie de făcut un guvern de coaliție cu Plahotniuc… Decrete. Filip era președinte. Eu am făcut… nu eu, s-a făcut în așa fel încât ambasadorul SUA să intre cu jumătate de oră înainte de Aurescu în biroul lui Plahotniuc și vizita lui Aurescu nu a mai contat, a adăugat Sturza.

În concluzie, Ion Sturza susține că Vlad Plahotniuc s-a auto-distrus atunci când a promis partenerilor externi că va ceda puterea generațiilor mai tinere. Fostul lider PDM ar fi trecut mai multe linii roșii care au fost inacceptabile pentru partenerii externi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata