VIDEO | Încă un suspect reținut de poliție în cazul unei grupări specializate în cultivarea, prelucrarea și comercializarea marijuanei

0 15

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au continuat investigațiile în cazul unei grupări specializate în cultivarea și prelucrarea plantelor de canabis crescute în condiții de laborator și comercializarea marijuanei, iar ca urmare a acestora a fost reținut încă un membru al grupării.

În urma investigațiilor efectuate  în luna septembrie 2020, polițiștii au  reținut trei  persoane,  membri ai grupării, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arest fiind plasați în Penitenciarul nr. 13 din capitală, iar la domiciliile acestora au fost depistate peste 7 kg de marijuană, în  valoare  de peste 1 mln  de lei.

Astfel,  unul din membri  în vârstă de 42 ani,  originar din raionul  Ialoveni, aflându-se în stare de arest în Penitenciar, fiind ajutat de alți complici aflați în libertate, prin intermediul unui telefon mobil își continua activitatea infracțională. Complicii acestuia cultivau și prelucrau plantele de canabis, crescute din semințe ce valorau 5 – 10 EURO/bucata,  denumite PURPLE și INDICA. Ulterior, culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării care era responsabil personal de căutarea cumpărătorilor. La fel, acesta  încasa banii  pentru droguri prin alte persoane, apoi solicita plasarea acestora  în anumite locații pentru a fi ridicate de cumpărător.

Prin această modalitate de comercializare a drogurilor, suspectul evita contactul fizic între cumpărători și membrii grupării. Banii obținuți din vânzarea drogurilor urmau să fie utilizați pentru achitarea serviciilor prestate de avocat pentru eliberarea liderului grupării, pentru procurarea produselor alimentare și transmiterea acestora în penitenciar, precum și susținerea deținuților din penitenciarul nr.13 cu mijloace financiare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata