VIDEO | Krasnoselski îi mulțumește Maiei Sandu: Sper că „această colaborare umanitară va continua și pe viitor”

0 85

Liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu „mulțumiri și recunoștință” către președinta țării, Maia Sandu, pentru faptul că a dispus ca 10% din numărul total de vaccinuri împotriva coronavirusului, trimise în Republica Moldova să fie redirecționate în Transnistria, precum și loturi importante de echipamente medicale.

Potrivit presei din regiune, declarațiile au fost făcute de Krasnoselski la ședința acestuia cu așa numita conducere a Tiraspolului și a pretinșilor consilieri din cadrul „Consiliului municipal”.

În timpul dialogului, Vadim Krasnoselski a menționat că 10% din numărul total de vaccinuri coronavirus trimise în Moldova merg în Transnistria, fiind vorba de vaccinuri precum Pfizer, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

„Acesta este un bun exemplu de cooperare umanitară. Sincer, aceasta este decizia doamnei Sandu, președintele Moldovei, pentru îi sun foarte recunoscător”, a menționat liderul separatist.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat speranța că această cooperare umanitară va continua în și în viitor.

Precizăm că, ultimul lot de vaccin oferit regiunii din stânga Nistrului a fost de Sputnik V, săptămâna trecută, fiind vorba de 22 de mii de doze. Regiunea transnistreană a beneficiat și de vaccinuri oferite gratuit atât de România, cât și de Organizația Mondială a Sănătății, prin programul COVAX.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata