VIDEO | Kremlinul contraatacă. Televiziunea rusă de stat prezintă vila în care a locuit Alexei Navalnîi în Germania

0 127

La câteva săptămâni după ce Alexei Navalnîi a dezvăluit imagini și informații despre proprietatea de lux de la malul Mării Negre care i-ar aparține lui Vladimir Putin, televiziunea de stat din Rusia a ieșit la contraatac.

A prezentat un material despre casa în care principalul opozant al liderului de la Kremlin a locuit în Germania timp de două luni, după tentativa de otrăvire.

Jurnaliștii au vrut să arate că Navalnîi s-a bucurat de același lux de care disidentul îl acuză pe Vladimir Putin. Chiria casei ar fi costat aproximativ 500 de euro pe zi, iar postul Rossia-1 pune această informație în contrast cu statutul lui Alexei Navalnîi, pe care îl numește „bloggerul șomer”, sugerând că primește finanțare din surse obscure.

Locuința a fost filmată din dronă, iar reporterul a testat și piscina imobilului, dotată și cu jacuzzi, a prezentat dormitorul în care au stat Alexei Navalnîi și soția sa, bucătăria și chiar și una dintre băile vilei. Acolo, reporterul nu a ezitat să arate o perie pentru toaletă, cu referire la același obiect de curățenie, în valoare însă de 700 de dolari, din palatul lui Putin și devenit un simbol al protestelor din ultimele săptămâni.

Materialul prezentat de televiziunea de casă a Kremlinului vine după ce Alexei Navalnîi a publicat un documentar video de aproape două ore, care a acumulat peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube şi care a fost înregistrat înainte de întoarcerea în Rusia a disidentului, urmată de încarcerarea sa. În documentar, este prezentat un imens palat, pe un domeniu de 7.000 de hectare, la malul Mării Negre. Alexei Navalnîi îl acuză pe preşedintele rus că ar fi adevăratul beneficiar al acestei vaste proprietăţi din apropierea oraşului Ghelendjik. Valoarea proprietății ar depăși un miliard de euro și ar fi fost finanțată de marii oligarhi ruși, toți dependenți de Putin, se arăta în materialul publicat pe blogul lui Navalnîi.

Kremlinul a negat aceste acuzații, iar la câteva zile după aceea, oligarhul rus Arkady Rotenberg a declarat public că el este proprietarul vilei opulente de la Marea Neagră, și nu președintele Vladimir Putin.

Jurnaliștii de la Rossia-1 susțin că documentarul prezentat de Navalnîi ar fi fost finanțat de Statele Unite, că ar fi costat un milion de euro și ar fi fost realizat într-un studio din Germania, aflat chiar în apropierea locuinței unde a stat Navalnîi cât timp s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata