VIDEO | Notre-Dame din Paris, vizitată în realitate virtuală graţie unui documentar realizat în parteneriat cu Facebook

0 38

Catedrala Notre-Dame din Paris, care este inaccesibilă publicului din 15 aprilie 2019, poate fi văzută în realitate virtuală, înainte şi după incendiu.

“Revivre Notre-Dame” este un documentar în realitate virtuală, produs de Facebook/ Oculus, în parteneriat cu Targo.

Această experienţă propune vizitarea catedralei înainte şi după incendiu. Calitatea şi originalitatea acestui film i-au adus o nominalizare la premiile Emmy, care vor fi decernate la 20 septembrie.

La 15 aprilie 2019, incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris şoca lumea întreagă. Nouă luni mai târziu, Targo a prezentat “Revivre Notre-Dame”, un documentar în realitate virtuală de 16 minute, produs în partenariat cu Facebook şi Oculus.

Prin această experienţă, realizată de Chloé Rochereuil şi produsă de Victor Agulhon, poate fi vizitat celebrul monument aşa cum este după incendiu, dar şi înainte.

Printr-o fericită întâmplare, Targo a realizat în ianuarie 2019 un documentar în VR cu Patrick Chauvet, rector-protopop al Notre-Dame. Cu această ocazie, catedrala a fost în întregime filmată cu ajutorul unei camere la 360 de grade.

După incendiu, aceste imagini au putut fi folosite pentru prima parte din “Revivre Notre-Dame”. Spectatorul va putea astfel descoperi diferite locuri ale monumentelui, aşa cum erau înainte de incendiu.

În timpul vizitei virtuale, istoria catedralei este povestită de istoricul Jean-Michel Leniaud. Primarul Parisului Anne Hidalgo descrie raportul afectiv al parizienilor cu acest edificiu emblematic, iar Patrick Chauvet îşi evocă amintirile şi vorbeşte despre urmările incendiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata