VIDEO | O pacientă infectată cu COVID-19: „Am muncit o viață în pedagogie, am educat parlamentari care acum își bat joc de noi și ne lasă să murim cu zile”

0 37

Situație dezastruoasă la spitalul raional Ungheni. Instituția medicală are conturile blocate din cauza datoriilor, iar din lipsa de bani nu pot fi cumpărate butelii de oxigen pentru pacienții în stare gravă. Totodată, angajații nu și-au primit salariile pentru luna trecută, scrie Pro TV Chișinău.

Astfel, pacienții care au nevoie de respirație artificială nu pot fi conectați la aparatul de oxigen. Potrivit șefului secției COVID – 19 din cadrul instituției, acum medicii se află în situația când trebuie să aleagă cărui pacient să-i pună masca cu oxigen.

„Soțul și soția stau împreună la un singur punct de oxigen, ei nu pot respiră. Ei trebuie să-și schimbe periodic masca, când unul să respire, când altul. Nu avem oxigen suficient. Ei spun că este oxigen, dar punct de oxigen din care să respire pacientul nu are”, spune șeful secției Covid-19 din cadrul spitalului raional Ungheni.

Totodată, o pacientă, internată cu coronavirus, spune că se află în stare gravă și cere că autoritățile să intervină.

„Suntem doi la un aparat, ne mântuim cu totul. Să răspundă cineva, ne lăsăți să murim. Va rugăm frumos să interveniți. Sunați la ministerul Sănătății. Sunt aici de zile, mă simt foarte rău. Bărbatul meu – extraordinar de rău. Îmi amorțesc mâinele, picioarele îmi sunt vinete. Va rugăm, sunați la organele de resort să ia măsuri, doi suntem la un aparat și acesta e gol deja. Nu avem oxigen, acesta e spital?

Pentru asta am muncit o viață întreagă în pedagogie că acum să nu se uite nimeni la noi, am educat parlamentari care să-și bată joc de noi și să ne lase să murim cu zile”, a spus femeia cu ochii în lacrimi.

Citește materialul integral pe Pro TV.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 181 886. Totodată, 3871 de persoane au decedat în urma complicațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata