VIDEO | Octavian Ţîcu, despre rezultatul alegerilor: Bula galbenă se va sparge. Când cetăţenii vor înţelege cum au fost manipulaţi, îşi vor da palme

0 114

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu pare să fie indispus pentru faptul că moldovenii nu au votat partidul său ci au avut alte preferințe și afirmă că „aceste alegeri nu au fost despre democrație, exercițiu de vot, pluralism de opinii, ci despre manipulare, votul util și interese”. Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul Pun în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

„Mulțumim celor aproape 7 mii de votanți care au rămas fideli și ne-au dat votul. Aceste alegeri nu au fost despre democrație, exercițiu de vot, pluralism de opinii, ci despre manipulare, votul util și interese. Atunci când moldovenii vor înțelege cum au fost manipulați în aceste alegeri probabil se vor trezi și-și vor da palme sau își vor da palme pentru a se trezi”, a declarat Țîcu.

Octavian Țîcu afirmă că nu a fost ușor să construiască un mesaj unionist cu rezultat politic, pentru că până la ei, cei din PUN s-au străduit alții să-l compromită.

„Astăzi când am ieșit din casă am făzut un afiș electoral cum Ilan Șor stă cu mâina în sus ca Lenin și când trimiți în Parlament un partid care a furat cât au putut împreună cu alții, inclusiv cu cei din noul Parlament o să înțelegeți că aceste alegeri nu au fost despre democrație și pluralism. Nu înțeleg cum poți da votul unui fost șef polițist al lui Plahotniuc sau unui partid, care a reprezentat acest regim”, a spus Țîcu.

Totodată, liderul PUN afirmă că a învățat multe din acest scrutin electoral și anume ce înseamnă ipocrizia, minciuna și să nu creadă oamenii, care zâmbesc în față.

„Noi vom continua ceea ce am început, pentru că suntem doar la un an de experiență. Campania ce înseamnă unirea cu România și ce înseamnă România pentru Republica Moldova va continua și vom merge prin localități, chiar dacă nu este campanie electorală. Vom continua caravana cărții, vom continua săptămâna memorie, lecțiile de istorie – imagine a partidului. Vom continua asta să facem până bula galbenă se va sparge și voi cu toții vă veți trezi la o realitate prin care veți dori să facem unirea”, a fost mesajul lui Țîcu.

Precizăm că, PUN a acumulat la acest scrutin parlamentar 0,45%, iar AUR – 0,49%, fiind unicele două partide unioniste care s-au balotat la aceste alegeri, PUN refuzând să se unească într-un bloc cu cei din AUR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata