VIDEO | Petrecere cu muzică și chiote într-un birou de la PCCOCS. Reacția Procuraturii

0 182

Câţiva angajaţi ai Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) au fost surprinşi vinerea trecută, de reporterii Anticoruptie.md,

în timp ce dădeau o petrecere improvizată într-un birou de serviciu. Petrecăreţii ar fi consumat şi alcool, lucru interzis de Codul Muncii,

dar şi de un ordin al procurorului general din noiembrie 2009.

Reporterii portalului Anticorupţie.md au fost sesizaţi pe la ora 19.00 că în unul din birourile de la PCCOCS răsună muzica la maxim şi se mai aud şi chiote.

Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că petrecerea se dădea în unul din birourile de la etajul zero din partea din spate a clădirii PCCOCS.

Geamurile de la birou erau deschise şi răsuna muzica. Printre jaluzele, în birou au fost observaţi doi bărbaţi şi două femei.

Aceştia ţineau în mână pahare în care era un lichid de culoare cafenie, asemănător divinului.

Când au observat că sunt filmaţi din afară, unul din petrecăreţi a închis geamul şi a stins lumina.

Aproximativ peste jumătate de oră a venit un automobil de model Mercedes din care a ieșit un bărbat şi a intrat pe uşa din spate a PCCOCS.

În biroul în care se da petrecerea lumina a fost aprinsă din nou, dar nu a mai fost pornită muzica. Prin geam, au fost surprinse mai multe persoane, ciocnind pahare.

 

După ora 21.00, pe uşa din spate a instituţiei a ieşit un bărbat care se clătina şi de la care mirosea puternic a alcool.

Acesta s-a prezentat drept „şoferul şefului”, dar nu a vrut să ne spună cu ce ocazie se dă petrecerea. Întrebat dacă au fost felicitate angajatele PCCOCS

cu ocazia zilei de 8 martie, acesta a răspuns că nu au fost felicitate pentru că s-au terminat banii.

Ulterior, pretinsul şofer de la PCCOCS s-a manifestat agresiv, a ameninţat jurnaliştii că vor avea probleme cu procurorii şi a încercat să smulgă camera de filmat

şi telefonul mobil. Bărbatul a somat de mai multe ori jurnaliştii să plece de lângă Procuratură.

Lumina din biroul cu pricina s-a stins aproape de miezul nopţii, iar de lângă uşă a plecat automobilul de model Mercedes.

Acolo a rămas parcată o maşină de model Skoda, cu numerele de înmatriculare KPG 031, care ar fi automobilul de serviciu al adjuncţilor şefului PCCOCS.

Solicitat la telefon de către reporterii portalului Anticorupţie.md, Aurel Ciocan, şef adjunct al PCCOCS, ne-a declarat că nu cunoaşte nimic despre o petrecere
în cadrul instituţiei, deoarece vineri a plecat de la muncă pe la ora 17.00 şi a mers la părinţi cu automobilul propriu.

Unul dintre procurorii identificaţi în filmări ar fi Alexandu Zgureanu. Acesta nu a răspuns la apelurile noastre şi nici la mesajul trimis prin SMS.

Precizăm că, în seara de vineri, aproximativ pe la ora 22.00, patru bărbaţi au intrat în oficiul Centru al Procuraturii Chişinău,

care se află în imediata apropiere de sediul PCCOCS. Unul din ei avea în mână un pachet în care se observa şi o sticlă de tărie.

Printre cei patru a fost recunoscut procurorul Dumitru Plămădeală. Întrebat ce caută la ora respectivă în sediul Procuraturii,

omul legii ne-a declarat că a venit „să încheie un dosar”.

După publicare articolului în presă Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă prin care informează că a luat act de materialul jurnalistic și a dispus inițierea unei cercetări de serviciu în privinţa angajaților vizați, concluziile verificării urmând a fi implementate cu imparțialitate şi fără întârziere.

„Procuratura se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor disciplinare sau constituie încălcări ale Codului de etică al procurorului.

Despre rezultatele controlului de serviciu, Procuratura va informa suplimentar”, se mai precizează în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata