VIDEO | Petrecere cu zeci de oameni la Orhei, fără măști și distanțare. Reacția poliției

0 149

Cu ocazia lansării iluminatului stradal, în satul Berezlogi din raionul Orhei a avut loc o petrecere de zile mari. La eveniment au participat și câțiva deputați.

Din imaginile publicate pe Facebook se vede că participanții nu au respectat restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Contactați de NM, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au confirmat că a inițiat o procedură contravențională.

Evenimentul a fost transmis în direct, pe Facebook, de Consiliul Raional Orhei. Imaginile au fost distribuite și de Partidul „ȘOR”.

În acestea se vede că la eveniment au participat deputații formațiunii – Reghina Apostolova și Igor Himici, dar și neafiliații Gheorghe Brașovschi și Serghei Sîrbu,

care fac parte din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. De asemenea, la eveniment a fost prezent președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Din imagini se mai vede că participanții nu poartă măști de protecție și nu respectă nici distanța socială, prevederi incluse în decizia

Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, menite să oprească răspândirea epidemiei de COVID-19.

Dintre deputații care au fost invitați, doar Serghei Sîrbu a purtat mască de protecție, însă a scos-o ulterior.

Contactată de NM, ofițerul de presă al IGP Silvia Vetcu a confirmat că oamenii legii examinează cele întâmplate.

„Poliția din Orhei a pornit o procedură contravențională pe acest caz și, în prezent, se examinează pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Procesul a fost inițiat pe faptă și în dependență de rezultatele investigației se va stabili cine se face vinovat”, a precizat reprezentanta IGP.

***

Potrivit celui mai recent bilanț, în raionul Orhei au fost confirmate peste 2,7 mii de îmbolnăviri cu COVID-19 și 92 de decese.

Din 27 noiembrie, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice din Republica Moldova, inclusiv în cele deschise.

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata