VIDEO | Socialiștii mint că au realizat mai multe proiecte de infrastructură la Bălți

0 29

Își atribuie lauri pe nedrept. Așa își fac piar electoral, candidații la funcția de deputat din partea blocului electoral al socialiștilor și comuniștilor. Aceștia răspândesc pliante în care se laudă că au realizat mai multe proiecte de infrastructură la Bălți. În realiatea, acestea au fost implementate de autoritățile locale, din credite și bani alocați din bugetul de stat, scrie nordnews.md.

De exemplu, socialiștii scriu că grație fostului președinte Igor Dodon și a deputaților, Alexandr Usatîi și Alexandr Nesterovschi, în anul 2020, orașul Bălți a primit 25 milioane de lei pentru reparația străzii Decebal.

 „Pentru reparația drumului din Bălți au fost alocați anul trecut 40 milioane de lei. Din contul statului, a fost reparată toată strada Decebal. Partidul Socialiștilor și deputații noștri au susținut aceste proiecte și au votat în parlament pentru alocarea acestor bani. Aceasta a fost inițiativa noastră, a Partidului Socialiștior și a lui Igor Dodon,  a spus deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi.

Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, îl contrazice pe Nesterovschi. Potrivit lui, socialiștii mint la greu alegătorii, de frică că nu vor ajunge în noul parlament.

 „Eu vreau să spun că afirmațiile socialiștilor, mai exact, ale lui Alexandr Nesterovschi, sunt o minciună totală. El, ca deputat nu a făcut nimic pentru Bălți. Acum el a început să se laude că datorită lui și Igor Dodon, au fost alocați 25 milioane de lei pentru repararea drumului Decebal. Asta este o minciună,” susține viceprimarul de Bălți Nicolai Grigorișin.

Nicolai Grigorișin mai spune că banii pentru reparația străzii Decebal au fost alocați din Fondul Rutier, după o rundă de negocieri cu prim-ministrul de atunci, Ion Chicu.

 „Când a venit prim-ministrul Chicu, eu am fost prezent la convorbiri, când Renato Usatîi am rugat ca din banii pe care îi strângem în municipiul Bălți să ne dea din Fondul Rutier nu doar 17 milioane, dar mai mult. Atunci, din banii statului au fost alocați 23 de milioane de lei pentru reparația străzii Decebal.

Nici reparația apeductului de pe strada Independenței nu este rezultatul muncii socialiștilor, spune viceprimarul de Bălți. Totuși, acesta este un proiec cu care se laudă blocul electoral PSRM-PCRM.

 „Pot să spun că eu personal m-am adresat la Fondul Rutier pentru ca nouă să ne aloce doouăsprezece milioane de lei pentru reparația apeductului de pe străzile Dostoevschi, Independenței, peste Pușkin și 31 August, strda Sportivă, unde am primit răspuns că vor fi alocate patru milioane din suma solicitată, a conchis Nicolai Grigorișin. ”

Locuitorii din Bălți cred că minciuna socialiștilor și comuniștilor a întrecut orice limite.

 „Ei sunt mincinoși nici măcar nu îi cred pe socialiști, nu are rost să îi credem pentru că ei nu au făcut nimic pentru oameni, au umblat doar cu minciunile.

 „Eu cred că ei mint desigur, mint, vor să iasă înainte, doresc ca lumea să îi aleagă.

 „Eu cred că din fondul orașului și banii din primărie, asta știu.

Amintim că PSRM și PCRM au creat un bloc electoral pentru a-și spori șansele de a accede în viitorul legislativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata