VIDEO | Socialiștii sunt acuzați că au transformat ajutoare umanitare în pomene electorale, care ajung la oameni cu ziarul lui Dodon

0 93

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Moldova oferă „ajutoare umanitare” care s-a transformat în „cadouri electorle, ce ar conține și ziarul PSRM, tipărite pentru campania electorală a lui Igor Dodon. Despre acest lucru a scris deputatul Partidului Acțiune și Solidariatate, Dumitru Alaiba, scrie paranteze.md.

Ajutor umanitar, care probabil este sincer, politizat, transformat în cadouri electorale în folosul lui Dodon. Oamenilor sărmani li se dau ajutoare, plus gazete cu mutra lui Dodon. Eu nu cunosc o tactică mai mizerabilă de a câștiga voturi decât de a le fura în așa hal de la sărmanii oameni. De asemenea, coruperea alegătorilor este ilegală și se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la un an la 5 ani (codul penal art 181 prim)” a scris deputatul.

În context, deputatul PAS menționează că îndată după ce sunt surprinși, mesele cu gazete dispar. Dumitru Alaiba se arată sigur că acest lucru se întâmplă la o scară masivă.

Iar când organizatorii sunt prinși, desigur că isterizează cu „cum îndrăzniți! Mai bine ați ajuta!” Totuși masa cu gazetele și broșurile lui Dodon au dispărut imediat.

Iată cum vrea Dodon să câștige aceste alegeri. Cu mită electorală. Din sărăcie. După ce i-a furat pe oameni și îi ține în sărăcie, vrea să le arunce un os ca să le fure votul. Să se poată lăfăi alți 4 ani în luxul furat de la oameni

Sunt sigur, asemenea operațiuni au loc pe o scară masivă în aceste zile. Filmați-le și transmiteți-le nouă. Asta e ilegal. Cum am zis, este cea mai grețoasă tactică pe care o poate aplica un politician. Acesta este nivelul lui Dodon. Cu asta e ocupat Dodon în loc să vină la dezbateri.

Oameni buni, duminică trebuie să venim masiv la alegeri să dăm jos pe acest hoț. Nu votați hoții” a conchis deputatul.

Amintim că recent, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, a denunțat încercări de fraudare a alegerilor din partea lui Igor Dodon, care candidează independent.

Într-o conferință de presă, Renato Usatîi a acuzat că mai mulți aleși locali din partea Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat oferă ajutoare sociale pentru 200 de mii de cetățeni, pentru ca aceștia în schimb să-și dea votul pentru Igor Dodon. Usatîi spunea că liderul neformal al PSRM are nevoie ca de aer de voturile acestor 200 de mii de cetățeni, pentru că sondajele reale arată o cădere tramatică a ratingului său.

Usatîi mai spunea într-o conferință de presă, susținută în 16 octombrie că locuitorilor din regiunea transnistreană deja li se oferă câte 700 de lei pentru vot în favoarea lui Igor Dodon. Potrivit acestuia, transportarea alegătorilor din stânga Nistrului către secțiile de votare se va face și anul acesta, numai că pentru a masca ilegalitatea, oamenii vor fi duși până la podurile de peste Nistru, iar de acolo vor merge singuri către secțiile de vot.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata