VIDEO | Turiști surprinși de avalanșă pe o pârtie din SUA

0 77

Șase persoane care se plimbau cu snowmobil-ul în statul american Utah au fost prinși de o avalanșă, care s-a format brusc.

Cinci au reușit să iasă singuri de sub zăpadă, în timp ce unul dintre ei a avut nevoie de ajutorul celorlalți, după ce a rămas blocat în zăpadă, relatează BBC News,

citat de libertatea.ro.

„Avalanșă”, se aude pe filmare, cum unul dintre cei șase bărbați strigă. În imagini se vede cum avalanșa vine direct către ei.

Aceștia încearcă să plece din zonă, dar nu reușesc. Persoana care filmează este apoi îngropată în zăpadă.

A reușit să iasă singură, la fel ca și celelalte patru persoane. Una însă a rămas blocată și a avut nevoie de ajutor.

„L-am auzit pe Hunter țipând și iată-l. Ești bine, prietene?”, este întrebat bărbatul aflat aproape complet îngropat. I se vede doar capul.

Niciuna dintre cele șase persoane nu a fost rănită și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au reușit apoi să-și strângă lucrurile și să părăsească zona.

Nu de același noroc au avut parte alți oameni aflați în zonă. În aceeași zi, o avalanșă a ucis patru schiori în zona Millcreek Canyon, în apropiere de Salt Lake City,

capitala statului Utah.

Săptămâna trecută, 14 oameni au murit în avalanșe în Statele Unite ale Americii, cel mai ridicat bilanț înregistrat într-o săptămână în ultimii 100 de ani.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata