VIDEO | Un apropiat al lui Dodon ar promova „subcultură criminală” în rândul copiilor din R. Moldova: „Da, vorbim aici de criminalitate organizată, care stă la masă cu cei care conduc țara și pretind că se gândesc la viitor”

0 717

Într-o sală de sport din Chișinău, proprietarul căreia este un apropiat al președintelui în exercițiu Igor Dodon, ar fi promovată subcultura criminală în rândul copiilor din R. Moldova. Acuzația a fost adusă de fostul președinte al Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Alexandru Jizdan.

„În anii ’90, în R. Moldova criminalitatea „înflorea”, copiii imitau „hoții în lege”, care în acea perioadă dirijau procesele în stat alături de politicieni. Totuși, datorită voinței politice și a implicării și sacrificiului polițiștilor, acest fenomen, după ani de luptă, a fost eradicat”, a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru de Interne a oferit, în context, un exemplu, care ar demonstra dorința de a crește o generație subjugată subculturii criminale.

„Acest material video este filmat în incinta unei săli sportive din Chișinău, proprietarul căreia este un om apropiat de Igor Dodon (vedeți și fotografii în comentariu) un susținător al PSRM-ului. În timpul antrenamentelor, copiii repetă după antrenor: А.У.Е. prescurtare din limba rusă, care se descifrează „арестантский уклад един”, expresie interzisă pe teritoriul Federației Ruse din 17 august 2020, după ce Judecătoria Supremă a calificat-o ca fiind extremistă.

Semnale despre prezența acestor susținători pe teritoriul R. Moldova sunt de mai mult timp, doar că acțiuni de identificare a lor nu prea au fost. Grupuri de copii care strigă această expresie în curțile blocurilor, inscripția ei pe mașinile unor persoane, acum și postări pe rețele de socializare. Semn de îngrijorare? Da, vorbim aici de influența asupra copiilor, de criminalitate organizată, dragi cetățeni, care stă la masă cu cei care conduc țara și pretind că se gândesc la viitor.

Unii promovează sportul și valorile naționale, alții o așa-numită subcultură criminală împrumutată dintr-un stat care prin lege a interzis acest lucru. Ce spun politicienii care prietenesc cu acești oameni, dar instituțiile de drept au înregistrate astfel e cazuri?!

Între timp am tot asistat la evenimente în care acestor promotori ai ilegalităților li se oferă distincții de stat. E un semnal alarmant și din experiența pe care o am, vreau să menționez despre faptul că această problemă poate aduce consecințe. Aceste acțiuni trebuiesc urgent documentate și cei implicați să răspundă conform legii. Voi interveni inclusiv cu un demers oficial”, a conchis secretarul general al PD.

sursa: Ziarul Național

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata