Viorica Dumbrăveanu: În Chişinău s-ar putea reveni la unele restricţii mai drastice

0 188

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că nu are sens să fie impuse măsuri restrictive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dacă situaţia este favorabilă în unele localităţi.

Dumbrăveanu a precizat că măsurile restrictive la nivel naţional ar avea impact şi asupra învăţământului şi asupra mediului de afaceri.

„Măsurile pot fi înăsprite. Din punct de vedere epidemiologic, am vorbit de anumite aspecte, cum ar fi distanţa fizică, evitarea transportului public, purtarea măştilor. Este vorba de monitorizarea acestui proces de către autorităţi”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a precizat că preturile din Chişinău au oferit un suport foarte mare Guvernului în respectarea măsurilor anti-COVID 19.

„Nu poate Ministerul de Interne să meargă la nesfârşit cu bâta, este vorba şi de responsabilitate, dar şi de implicarea autorităţilor locale.

Noi şi acum avem restricţii pentru aflarea copiilor pe terenul de joacă, dar nimeni nu respectă. Nu poate poliţistul să meargă doar pe amenzi, trebuie să fie şi o implicare a autorităţilor publice locale”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a precizat că există trei coduri de alertă – galben, roşu şi portocaliu.

„La fiecare cod sunt indicatori pentru declanşarea acestuia şi măsurile care sunt recomandate pentru autorităţile publice locale care trebuie instituite”, a spus Dumbrăveanu, care a mai precizat că reglementările în acest sens există deja.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 47.446 de cazuri. Din numărul total, 35.542 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.230 au decedat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata