Viorica Dumbrăveanu: În spitale avem internați 710 pacienți în stare gravă. Numărul de paturi va fi suplimentat

0 177

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, informează că numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din mun. Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior, din cauza numărului în creștere a pacienților în stare gravă.

În acest sens, Spitalul Clinic Sf. Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al MSMPS vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți.
„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor. În prezent, avem internați în spitale 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare”, scrie Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, ministrul a reiterat îndemnul său către populație, să respecte măsurile de protecție recomandate de specialiști pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.
-Păstrați distanța fizică de minim 1 m
-Evitați locurile publice și aglomerate
-Spălați-vă cât mai des pe mâini
-Purtați masca de protecție în transportul public, centrele comerciale și în spațiile închise acolo unde nu este posibil de respectat distanța fizică de minim 1m.
– Contactați medicul de familie în cazul apariției simptomelor asociate infecției COVID-19 (febră, tuse, rinoree) sau dacă ați fost în contact cu o persoană infectată.

Rămân obligatorii următoarele măsuri de control și combatere a infecției COVID–19:
-Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane.
-Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.
-Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă.
-Interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement.
-Interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata