Vlad Bătrîncea a sesizat Procuratura Generală. Cere dosar penal pe numele lui Igor Grosu

0 200

Șeful staff-ului electoral al lui Igor Dodon în cadrul scrutinului prezidențial, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care cere tragerea la răspundere a liderului fracțiunii parlamentare PAS, deputatului Igor Grosu, pentru blocarea unui drum public, împiedicarea liberei circulații a persoanelor pe teritoriul R.Moldova și încălcarea dreptului la vot a cetățenilor. Reacția vine după ce la data de 1 noiembrie un drum de acces din regiunea transnistreană spre localitatea Varnița (Anenii Noi) a fost blocat de mai multe persoane, iar la fața locului a fost prezent și parlamentarul Igor Grosu.

„În data de 1 noiembrie, întreaga țară a asistat la acțiuni brutale și ilegale din partea unui grup restrâns de persoane, din care a făcut parte și deputatul PAS, Igor Grosu. Deputatul, ajutat de câteva persoane, a blocat un drum public, a blocat traficul rutier și a împiedicat libera circulație a persoanelor pe teritoriul țării noastre. La fel, deputatul Grosu, cu suportul unui grup mic de persoane, au blocat și au încălcat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova, drept prevăzut de Constituție. Igor Grosu și-a mai permis să lanseze acuzații dure și defăimătoare la adresa cetățenilor moldoveni din estul țării, numindu-i «separatiști»”, a scris Bătrîncea.

În acest sens, socialistul a depus „o sesizare la Procuratura Generală, să fie luate măsuri de urgență pentru a stabili aceste ilegalități, iar persoanele responsabile, să fie trase la răspundere”.

Amintim că, pe 1 noiembrie mai multe persoane printre care combatanți și deputatul PAS, Igor Grosu, au blocat traseele spre secția de votare deschisă pentru transnistreni la Varnița. Votanții transnitreni erau aduși organizat, dovezi fiind publicate în mediul online de mai mulți internațuți, ulterior fiind confirmate și de observatori.

De precizat că anterior și Igor Dodon a solicitat Procuraturii Generale să deschidă dosare penale pe numele persoanelor care au blocat accesul la secțiile votare deschise pe teritoriul R. Moldova pentru transnistreni, făcând referire la deputatul Igor Grosu, precum și la deputatul Platformei DA Alexandr Slusari.

 

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata