Vlad Filat, dezvăluiri despre Voronin: El a cerut planul Kozak, apoi l-a respins de teamă că occidentalii îi vor bloca conturile lui Oleg Voronin

0 310

Fostul premier și ex-lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susține că mitingul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor pentru ziua de 4 iulie reprezintă în fapt un funebru marș asemeni celui organizat de Plahotniuc înainte de a fugi din R.Moldova și similar celui organizat de Dodon înainte de a pierde alegerile în fața Maiei Sandu. La fel, politicianul susține că președintele PCRM, Vladimir Voronin, este folosit de Vlad Plahotniuc pentru a minți „chiar mai mult decât în perioada când era la putere”, scrie deschide.md.

„În loc să-l menajeze pe Voronin, cel puțin din respect față de vârsta lui, Plahotniuc, într-o explozie de cinism și sub imperiul spaimei că va fi adus în cătușe, îl plimbă pe acesta pe la televiziuni, obligându-l să mintă chiar mai mult decât în perioada când era la putere”, scrie Filat.

Fostul prim-ministru menționează că lovit de senilitate politică, „Voronin se laudă cum el a expulzat ambasadorul României și înfoiat, asemeni unui păun, se laudă cum a apărat astfel suveranitatea Republicii Moldova”, însă uită să spună că în urma expulzării ambasadorului român comunistul „a pierdut alegerile și a intrat pe vecie slugă la Plahotniuc”.

„De asemenea, ascunzându-și propria-i lașitate, Voronin se laudă că a respins planul propus de Kozak, în fapt, cel care a solicitat Rusiei planul de reglementare a conflictului transnistrean prin federalizare este tocmai Voronin. Planul Kozak a fost negociat și parafat de Voronin, personal, dar în ultimul moment, la sugestia occidentului, dar mai ales sub riscul că Oleg Voronin își va pierde depozitele din băncile occidentale, a renunțat să mai semneze planul propus de Kozak, realizat chiar la solicitarea sa”, precizează el.

Vorbind despre marșul din 4 iulie, Filat susține că acesta este un funebru marș asemeni celui organizat de Plahotniuc înainte de a fugi din țară și similar celui organizat de Dodon înainte de a pierde alegerile în fața Maiei Sandu.

„Așa cum curcanii aruncați peste gard nu l-au ajutat pe Plahotniuc, așa cum pumnul puhav agitat de Dodon la mitingul din toamna anului trecut nu l-au ajutat, tot așa nici marșul de mâine nu-i va ajuta pe Dodon și Voronin”, a scris el.

Pe final, politicianul amintește că până la alegerile anticipate mai sunt câteva zile „și ar fi bine să nu uităm că istoria este cea dintâi carte a unui neam”: „Vremea guvernării lui Voronin, Plahotniuc și Dodon a însemnat izolare, fărădelege, minciună și sărăcie!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata