Vladimir Golovatiuc: Un lockdown total este inadmisibil

0 36

În Moldova nu poate fi admis nici un fel de lockdown absolut, este imposibil să închidem economia, pentru că ne vom tăia creanga de sub picioare.

Această opinie a fost exprimată de candidatul la funcția de prim-ministru propus anterior de Partidul Socialiștilor, actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, vorbind la unul dintre posturile private de televiziune.

Vladimir Golovatiuc a spus că este pregătit să facă față situației dificile în care se află țara noastră, el are și o echipă competentă,

pe care este gata să o prezinte în Parlament.

El a subliniat că tergiversarea procedurii de învestire a unui Guvern plenipotențiar va provoca probleme la plata salariilor chiar din luna viitoare.

Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, a menționat că bugetul aprobat în luna decembrie 2020 permite gestionarea administrativă centrală doar până în luna aprilie.

Pentru a evita o criză economică și mai acută, este nevoie de un guvern competent pentru a atrage finanțare, inclusiv din străinătate.

“Avem nevoie de un Guvern și nu peste jumătate de an, ci ieri.

Asta pentru că Ministerul Finanțelor lucrează în mers. Stimați cetățeni, nu vreau să vă sperii și niciodată în viață m-am ocupat cu asta, dar acum avem o problemă. Mâine o să mă întrebați: ”Golovatiuc, dacă ești un economist atât de bun, de ce ai tăcut?”

Iată că eu nu tac. Din luna aprilie, vor apărea probleme foarte serioase, dar înspre vară vor și și mai grave”, a declarat Vladimir Golovatiuc.

El a spus că nu vrea să ofere numele echipei guvernamentale pe care o pregătește, dar a menționat aceasta este o echipă de profesioniști, capabilă să gestioneze eficient situația din țară.

„Toți sunt oameni cunoscuți. De aceea, în caz de necesitate, Golovatiuc nu va face nicio revoluție. Criteriul de bază, care a fost esențial pentru mine, este profesionalismul și responsabilitatea”, a declarat Vladimir Golovatiuc. În opinia sa, introducerea unui knockdown total asemănător celui de anul trecut, este inadmisibil și periculos pentru economie.

„Nu trebuie să admitem instituirea unui lockdown absolut. Ne-am confruntat deja cu o astfel de situație, când, în aprilie, veniturile bugetare s-au micșorat cu 60 la sută. În fiecare zi, noi mergeam pe un câmp minat. Acum, acest lucru este inadmisibil.

Da, cerințele securității sanitare trebuie respectate cu strictețe, dar economia trebuie să funcționeze, cu respectarea acestor norme. Nu trebuie să blocăm economia, pentru că ne vom tăia creanga de sub picioare”, a declarat Vladimir Golovatiuc.

După cum s-a anunțat anterior, Vladimir Golovatiuc a fost propus pentru funcția de prim-ministru de către Partidul Socialiștilor după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura.

În sprijinul actualului ambasador au semnat 53 de deputați din majoritatea parlamentară.

 

sursa: noi.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata