Vladimir Putin, despre o alianță militară Rusia – China: “Este chiar posibilă”

0 59

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu poate exclude o alianță militară cu China, dar că nu este nevoie de aceasta în acest moment, informează Associated Press.

Vladimir Putin a explicat că Rusia și-a îmbunătățit colaborarea cu China, prin participarea la exerciții militare comune și schimbul de tehnologii militare.

“Fără îndoială, cooperarea noastră cu China ajută capacitatea de apărare a armatei chineze”, a spus Putin, în cadrul unei conferințe online cu experți în politică externă, scrie The Moscow Times.

Președintele rus a adăugat că legăturile militare dintre cele două țări se vor aprofunda în timp: “Timpul va arăta cum se vor dezvolta… nu excludem asta”.

Întrebat despre o ipotetică alianță Rusia – China, Putin a precizat: “Nu avem nevoie de ea, dat, teoretic, este posibil să ne-o imaginăm”.

Până în prezent, Rusia și China au respins o alianță militară absolută în favoarea unui parteneriat strategic. Rusia a „pivotat” către China după anexarea Crimeei în 2014, în ciuda sancțiunilor occidentale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata