Vreme extremă în Grecia. Cel puţin 16 persoane spitalizate din cauza “valului istoric de căldură”

0 53

Cel puţin 16 persoane au fost spitalizate în Grecia, cu probleme respiratorii, din cauza “valului istoric de căldură” care a cuprins această ţară, producând numeroase incendii de vegetaţie, transmite duminică DPA care citează televiziune elenă de stat.

Câteva case din regiunea localităţii Egion au fost distruse de flăcări. Duminică dimineaţa pompierii greci controlau aceste incendii, însă pericolul de a se extinde rămâne mare, din cauza secetei din ultima perioadă.

Acest “val istoric de căldură”, aşa cum l-au caracterizat meteorologii, a adus temperaturi de peste 43 de grade Celsius în ultimele zile. Meteorologii au anunţat că în unele regiuni ale Greciei se vor înregistra duminică temperaturi de aproximativ 45 grade Celsius. În timpul nopţii, temperaturile din zonele urbane nu vor coborî sub 30 de grade Celsius.

Acest val de căldură este unul dintre cele mai lungi din ultimele decenii, conform declaraţiilor meteorologilor. Temperaturile nu vor scădea sub 40 de grade Celsius pe timpul zilei înainte de data de 8 august.

Apărarea Civilă a dispus oprirea sau reducerea pe cât posibil a muncii fizice în exterior în această perioadă.

Medicii i-au sfătuit pe localnici dar şi pe turişti să se ferească de soare şi să nu consume alcool. De asemenea, pentru a combate efectele caniculei, oamenii sunt încurajaţi să facă duşuri dese şi să poarte haine din bumbac, lejere, în culori deschise.

Organizaţii pentru apărarea animalelor au lansat apeluri către localnici să pună apă, în locuri cu umbră, pentru animalele fără stăpân.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata