Wall Street Journal: Donald Trump a discutat despre înfiinţarea unui nou partid

0 22

Donald Trump a discutat în ultimele zile cu diverşi consilieri despre formarea unui nou partid politic, potrivit unor persoane avizate în legătură cu această problemă.

Acțiunile președintelui în exercițiu au fost făcute într-un efort de a continua să exercite influenţă după ce va pleca de la Casa Albă,

informează Wall Street Journal (WSJ) în ediţia sa de miercuri.

Trump a discutat despre această chestiune cu mai mulţi consilieri şi alte persoane apropiate, săptămâna trecută.

Preşedintele a spus că ar dori ca noul partid să se numească “Patriot Party″, potrivit surselor de informaţie ale WSJ.

Donald Trump a intrat în conflict în ultimele zile cu mai mulţi republicani de prim rang, printre care liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell,

care a declarat marţi că preşedintele în exerciţiu este de vină pentru că a provocat sângerosul asalt asupra Capitoliului, din 6 ianuarie.

Sondajele arată însă că Donald Trump continuă să fie susţinut de membri de rând ai Partidului Republican, notează WSJ.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Nu este foarte clar cât de hotărât este Donald Trump să formeze un nou partid, ceea ce ar presupune o importantă investiţie de timp şi resurse.

Preşedintele Trump are o bază largă de susţinători, dintre care unii nu au fost puternic implicaţi în timpul campaniei lui Trump din 2016.

Terţe partide eşuează de obicei să atragă suficient sprijin pentru a juca un rol major în alegerile naţionale.

Orice efort pentru înfiinţarea unui nou partid ar atrage probabil o puternică opoziţie din partea oficialilor republicani, care vor fi iritaţi de ideea că Donald Trump deturnează o parte dintre susţinătorii candidaţilor GOP (Grand Old Party), cum mai este denumit Partidul Republican.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata